JADŁOSPIS   STARSZAKI  OD 02.12 do  06.12.2024

 

 

PONIEDZIAŁEK  02.12.2024

ŚNIADANIE:  Sucharek  na mleku, chleb z razowy z masłem, pastą twarogowo-śledziową i ogórkiem

zielonym, herbata owocowy sad.

ZUPA + KANAPKA:  Kapuśniak ze słodkiej kapusty, budyń z sokiem malinowym, woda mineralna.

OBIAD + PODWIECZOREK:  Ziemniaki puree, pulpet wieprzowy  w sosie marchewkowym, sok

owocowy, chrupki kukurydziane.

ALERGENY: gluten, mleko, jaja, ryba.

 

 

WTOREK  03.12.2024

ŚNIADANIE:  Zupa mleczna z ryżem, jajko na miękko, bułka długa z masłem szczypiorkowym,

herbata  rumiankowa- koperkowa.

ZUPA + KANAPKA:  Rosół z makaronem i natką pietruszki, banan, herbata malinowa.

OBIAD + PODWIECZOREK:  Ziemniaki puree, potrawka z kurczaka z bukietem warzyw, maślanka

brzoskwiniowa, woda mineralna.

ALERGENY: gluten, mleko, jaja.

 

 

ŚRODA   04.12.2024

ŚNIADANIE:  Płatki jaglane II na mleku, chleb słonecznikowy z masłem, polędwicą indyka,

pomidorem i szczypiorkiem, herbata miętowa.

ZUPA + KANAPKA:  Rybna, bukiet warzyw gotowany na parze, polany masełkiem, herbata owoce

leśne.

OBIAD + PODWIECZOREK:  Naleśniki z serem waniliowym/ dżemem polane musem

truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki, kiwi ½.

ALERGENY: gluten, mleko, jaja, ryba.

 

 

CZWARTEK  05.12.2024

ŚNIADANIE:  Zacierka na mleku,  chleb graham z masłem, humusem ( wyrób własny) i papryką

czerwoną, herbata wieloowocowa.

ZUPA + KANAPKA:  Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem, pieczywo lekkie z powidłami,

kakao.

OBIAD + PODWIECZOREK:  Kasza bulgur, gulasz cielęcy, sałatka z ogórka kiszonego z marchewką,

kompot malinowy, jabłko.

 ALERGENY: gluten, mleko, jaja.

 

 

PIĄTEK  06.12.2024

ŚNIADANIE:  Kaszka owocowa na mleku, chleb wieloziarnisty z masłem, twarożkiem kozim

z kiełkami z soczewicy, herbata z dzikiej róży.

ZUPA + KANAPKA:  Zupa krem jarzynowa z groszkiem ptysiowym, gruszka, herbata anyżkowa

OBIAD + PODWIECZOREK:  Ziemniaki puree, klopsik rybny zapiekany z brokułem w sosie

beszamelowym, kompot wieloowocowy, galaretka z malinami.

ALERGENY: gluten, mleko, jaja, ryba.

 

Dopajanie dzieci wodą mineralną.