Jadłospis

JADŁOSPIS STARSZAKI OD 18.11.2019 do 22.11.2019

PONIEDZIAŁEK 18.11.2019

ŚNIADANIE: Musli 5 zbóż na mleku, chleb babuni z masłem łososiowym i koperkiem,

herbata z dzikiej róży.

ZUPA + KANAPKA: Szpinakowa z ziemniakami, budyń z sokiem malinowym, woda

mineralna.

OBIAD + PODWIECZOREK: Spaghetti z sosem bolońskim, kompot wielkoowocowy,

jabłko.

ALERGENY: gluten, mleko, jaja.

WTOREK 19.11.2019

ŚNIADANIE: Kaszka mleczno-ryżowa, bułka z masłem, twarożek z dżemem

truskawkowym, herbata anyżkowa.

ZUPA + KANAPKA: Żurek z ziemniakami i jajkiem, herbata owocowy sad, melon

OBIAD + PODWIECZOREK:Ryż na sypko, kurczak po chińsku, kompot z czarnej

porzeczki, ciasto dyniowe-wypiek własny.

ALERGENY: gluten, mleko, jaja, ryba.

ŚRODA 20.11.2019

ŚNIADANIE: Kaszka kukurydziana II na mleku, chleb graham z masłem, polędwicą

i pomidorem, herbata malinowa.

ZUPA + KANAPKA: Rybna , bułka z masłem, rumianek.

OBIAD + PODWIECZOREK: Pierogi leniwe polane masłem i bułką tartą, marchewka

tarta z jabłkiem, kompot z aronii.

ALERGENY: gluten, mleko, jaja, ryba.

CZWARTEK 21.11.2019

ŚNIADANIE: Sucharek na mleku, jajko na miękko, chleb lniany z masłem

szczypiorkowym, herbata miętowo-jabłkowa.

ZUPA + KANAPKA: Ogórkowa, banan, herbata owocowy leśne.

OBIAD + PODWIECZOREK: Kasza gryczana na sypko, gulasz wołowy, sałatka

z buraczków, woda mineralna, maślanka truskawkowa.

ALERGENY: gluten, mleko, jaja.

PIĄTEK 22.11.2019

ŚNIADANIE: Płatki ryżowe na mleku, chleb razowy z masłem, serem żółtym

i pomidorem, herbata wieloowocowa.

ZUPA + KANAPKA: Rosół z lanym ciastem i natką pietruszki, bukiet warzyw gotowany

na parze, kawa zbożowa.

OBIAD + PODWIECZOREK: Ziemniaki puree, rolada rybna z warzywami, sos

chrzanowy, woda z cytryna, mandarynki.

ALERGENY: gluten, mleko, jaja, ryba.

Dopajanie dzieci wodą mineralną.

Posted in Bez kategorii.